دسترسی سریع به مطالب
نرم افزار اکسل(Excel)
نرم افزار اکسل یک برنامه صفحه گسترده از شرکت مایکروسافت و جزو مجموعه نرم افزاری آفیس می باشد. نرم افزار اکسل به کاربران اجازه می دهد که کاربران بتوانند داده های خود را قالب بندی ، سازماندهی و محاسبه کنند.
با سازماندهی داده ها استفاده ،گروه بندی،تحلیل آنها بسیار راحت تر خواهد بود . اکسل حاوی تعداد زیادی عنصر به نام سلول می باشد که به صورت ردیف ها و ستون هایی مرتب شده اند. داده ها در این سلول ها قرار می گیرند. همانطور که گفته شد نرم افزار اکسل بخشی از مجموعه نرم افزاری مایکروسافت آفیس است و با سایر نرم افزار ای این مجموعه سازگار می باشد. نرم افزار صفحه گسترده اکسل برای پلتفرم های ، macOS،اندروید و IOS در دسترس می باشد.
موارد استفاده رایج از نرم افزار اکسل(Excel)
اکسل بیشتر در محیط های کاری استفاده می شود. البته این به این معنی نیست که دانش آموزان، دانش جویان و کاربران رایانه نیازی به آن نداشته باشند. اگر کمی با سیستم آشنایی داشته باشید حتما اسم این نرم افزار به گوشتان خورده یا حداقل چندباری با آن کار کرده اید. نرم افزار اکسل به اندازه ای کاربردی است که زمانی که بخواهید در یک اداره استخدام شوید فارغ از اینکه در چه قسمتی می خواهید استخدام شوید و رشته تحصیلیتان چیست از شما راجع میزان تسلطتان بر این نرم افزار سوال خواهد شد.
بنده با 15 سال تجربه و مسئول گزینش چندین شرکت از تمامی کاربران در مورد میزان آشنایی و تسلطشان بر مجموعه نرم افزاری آفیس و اللخصوص اکسل سوال می پرسم . البته تمام کاربران برای آنکه بتوانند در استخدام موفق شوند باید آزمون مهارت های هفت گانه بیشتر (Word,Exel,power Point) را با نمره عالی پشت سر بگذارند.
حالا اگر شما هم دنبال استخدام هستید یا نیاز به یادگیری مجموعه نرم افزاری آفیس دارید ما را دنبال کنید تا صفر تا صد آنرا برایتان بازگو کنیم. آموزش ها به گونه ای خواهد بود که مناسب بازار کار خواهد بود و واقعا برای شما مفید باشد.
خوب بهتر است برگردیم به مبحث شیرین خودمان. اکسل متشکل شده از میلیون ها یا میلیاردها سلول که داده ها را در خود جای می دهند . کاربران می توانند با استفاده از ابزارهای گرافیکی ، جداول ، فرمول ها، و ...روی داده کار کنند و در واقع برای داده ها ارزش آفرینی کنند.
سعی خواهم کرد که مثال ها مرتبط با بازار کار باشد تا شما عزیزانی که مشغول مطالعه این مقاله هستید بیشتر ملموس تر باشد. فرض کنید شرکتی دارای تنوع محصولی بالایی است و می خواهد بداند که مقدار تولید هر کدام از محصولات چند درصد از کل تولید را به خود اختصاص داده یا هر کدام از محصول ها چه مقدار از حجم فروش را دارند . به راحتی با اکسل می توان همچین کاری انجام داد.
با نگاه کلی اکسل را می توان برای مواردی مثل
- فروش و تحلیل داده های فروش
- خرید و تحلیل داده های خرید
- گزارش عملکرد
- عملکرد تولید و تجزیه و تحلیل آن
- حسابداری و مالی و بهای تمام شده
- تحلیل استراتژیک
- مدیریت پرژه
- دانش آموزان و دانشجویان
- و ....
نرم افزار اکسل همچنین دارای یک زبان برنامه نویسی ماکرو به نام Visual Basic for Applications است . که کاربرن حرفه ای تر می توانند با آن راه حل هایی برای خود ایجاد کنند.
اصطلاحات پر کاربرد
اکسل هم مانند بسیاری از نرم افزارهای دیگر دارای اصطلاحات خاص خود می باشد که مهمترین آنها بیان می شود.
- Cell: یا سلول که در واقع همان جایی است که کاربر داده ها را در آنجا وارد می کند. و محل تلاقی سطر و ستون می باشد.
- Cell reference: مجموعه مختصاتی است که سلول در آن قرار دارد. ردیف ها شماره گذاری شده اند در حالی که ستون ها با یک حرف نمایش داده شده اند.
- Active cell: یا سلول فعال ، سلولی است که درحال حاضر انتخاب شده است.
- Workbook: که در واقع هر فایل اکسل را گویند که هر فایل اکسل از یک یا چند کاربرگ یا Sheet تشکیل شده است.
- Column and row headings: در سطر شماره سطر و در ستون عنوان ستون گفته می شود. اگر هر کدام از آنها را انتخاب کنید کل آن سطر یا ستون انتخاب می شود.
- Formula: فرمول ها معادلات ریاضی، ارجاعات سلولی یا توابعی هستند که می توانند درون یک سلول قرار بگیرند تا یک مقدار تولید کنند. فرمول ها باید با علامت "=" برابر شروع شوند.
- Formula bar: این نوار ورودی طولانی است که برای وارد کردن مقادیر یا فرمول ها در سلول ها استفاده می شود. در بالای کاربرگ، کنار برچسب "fx" قرار دارد.
- Address bar: این نوار که در سمت چپ نوار فرمول قرار دارد، مختصات اعداد و حروف یک سلول فعال را نشان می دهد.
- Filter:در واقع قوانینی هستند که شما مشخص می کنید در این شیت چه ردیف هایی نمایش پیدا کنند.
- AutoFill: این ویژگی شما را قادر می سازد که داده های پرکاربرد را به صورت خودکار پر کنید . به عنوان مثال در صورتی که در یک کاربرگ آموزش مقدماتی اکسل را تایپ می کنید با کمک این ویژگی می توانید بعد از تایپ آموزش بقیه کلمات به صورت خودکار در سلول پر شود
- AutoSum: این ویژگی کاربران را قادر می سازد تا بتوانند مجموعه ای از داده ها را با هم جمع کنند. با کلید های ترکیبی altو+ می توانید این کار را انجام دهید.
از اینکه زمان با ارزش و گران بهای خود را برای مطالعه این مقاله گذاشتید کمال تشکر را داریم .در راستای بهبود فعالیت های مجموعه نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارد.
با تشکر آکادمی چکان
- آموزش اکسل
- اکسل مقدماتی تا پیشرفته
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید
دیدگاه ها
"یه سوال اکسل 2024با نسخه های قدیمی تر فرقی میکنه؟؟؟"
"با سلام . ممون خیلی خوب بود استفاده کردم. تشکر👌✔✔✔✔✔"
"ممنون از سایت خوبتون"
"ممنون خوب بود"
"ممنون از این که سایت ما رو انتخاب کردید"
"ممنون از مطلبتون . مختصر و مفید بود"
"ممنون از این که سایت ما رو انتخاب کردید"
"آیا ورژن های قدیمی مثل 2003 و 2007 هنوز کاربرد دارند ؟؟"
"به علت اینکه مدت زمان زیادی از پابلیش آنها گذشته به آن صورت کاربردی ندارند شاید در بعضی ادارات خاص به دلایل خاص"
"ممنون خوب بود . "
"آخرین ورژن اکسل رو گذاشتید ؟"
"با سلام و احترام بله آخرین ورژن هست."
"مربوط به چه ورژنی از اکسل هست ؟"
"با سلام واحترام برای تمامی ورژن ها جواب می دهد"
"مطلب خوب و به زبان ساده ای بود ممنون میشم بیشتر در این مورد توضیح بدید😊"
"با سلام خواهش می کنم . ممنون از اینکه وقت گذاشتید. اگه منظورتون این بود که مطالب بیشتر بزاریم حتما در مقالات بعدی به صورت کاملا مفصل و عملی با هم آموزش می بینیم 👌👌👌👌"
جستجو در مقالات
دسته بندی ها
- 24
آموزش اکسل
مقالات مرتبط
- مفاهیم اولیه
- آشنایی با اکسل و اصطلاحات کلیدی آن
- بدون نصب اکسل با آن کار کنید
- بررسی اجمالی اکسل
- Syntax اکسل
- انتخاب محدوده ها در اکسل
- پر کردن خودکار سلول ها در اکسل
- جابجایی مقادیر سلول ها در اکسل
- افزودن سلول ها در اکسل
- حذف سلول ها در اکسل
- Redo و Undo در اکسل
- Relative References در اکسل
- Absolute References در اکسل
- عملگر های حسابی در اکسل
- پرانتز در اکسل
- قالب بندی اکسل
- تجزیه و تحیلیل داده ها
"سلام ممنون از مطالب مفیدتون 🌹🌹🌹🌹🤙🤙❤️❤️"