آموزش اتصال به Sql Server 2022

لینک کوتاه https://chekan.org/b/d1df

1403/05/18 771 16 علی پازدار
آموزش اتصال به Sql Server 2022-INStall to sql server 2022

همانطور که در مقاله قبلی مشاهده کردید نصب SQL SERVER 2022 به صورت مرحله به مرحله انجام شد. در این مقاله قصد داریم انواع اتصال به پایگاه داده را بررسی و به صورت عملی تمرین کنیم. شرایط این آموزش به گونه ای چیده شده تا هنگام اتصال با خطاهایی مواجه شده تا کاربران خطایابی را نیز فراگیرند.


فیلم آموزش اتصال به Sql Server 2022

برای راحتی بیشتر شما کاربران عزیز فیلم این آموزش نیز تهیه شده که می توانید این فیلم را تماشا کنید.



اجرای نرم افزار SSMS

همانطورکه در جلسه قبلی گفته شد برای اتصال و مدیریت ، و کلا هر فعل و انفعالی روی پایگاه داده نیاز به یک رابط گرافیکی داریم .شرکت مایکروسافت SSMS را برای این کار برنامه نویسی کرده است. در جلسه قبلی نصب آخرین نسخه SSMS نیز آموزش داده شد. برای اجرای این نرم افزار کافی است در قسمت Search Box کلمه SQL را سرچ کنید .


آموزش اتصال به پایگاه داده

پنجره ورود به برنامه

بعد از اجرای این نرم افزار اولین پنجره ای که مشاهد می کنید پنجره Connect to Server می باشد. در این پنجره قسمت های Server Type,Server Name,Authentication,login,Password را به تفکیک توضیح خواهیم داد.


آموزش اتصال به پایگاه داده


قسمت Server Type

Server Type های مختلفی می توان انتخاب کرد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارد. در زیر به ترتیب توضیح داده خواهد شد.


آموزش اتصال به پایگاه داده

  • DataBase Engine
    • یا موتور پایگاه داده ها جزء اصلی و لاینفک پایگاه داده ها محسوب می گردد. موتور پایگاه داده ها شامل یک موتور رابطه ای برای پردازش Query هاست و یک موتور ذخیره سازی که فایل های پایگاه داده،صفحات،فهرست ها و... را مدیریت می کند.
  • SQL Server Analysis Services
    • یا به اختصار SSAS ، این امکان را به کاربران می دهد تا حجم زیادی از اطلاعات را به بخش های تقسیم کنند که به راحتی قابل تجزیه و تحلیل باشد. معمولا سازمان ها برای تجزیه و تحلیل داده های و درنهایت هوشمندی کسب و کارشان با استفاده از هوش تجاری از آن استفاده می کنند.
  • SQL Server Reporting Services
    • که به اختصار به آن SSRS گفته می شود. شما با استفاده از این سرویس می توانید انواع گزارشات به هر فرمتی ( جداول، عکس، نمودار) که بخواهید را بسازید. در واقع تمامی گزارشات را روی یک سرور میزبانی می شوند و می توانید در هر شرایطی به آن دسترسی داشته باشید.
  • SQL Server Integration Services
    • که مخفف شده آن SSIS می باشد. این سرویس یکی از ابزارهای هوش تجاری شرکت مایکروسافت می باشد. عموما مایکروسافت از این ابزار برای ساخت انبار داده ها و هوش تجاری استفاده می کند .
  • azure-ssis integration runtime
    • که مایکروسافت امکاناتی را در قالب پلتفرم رایانش ابری به کاربران عرضه کرده است.

گزینه DateBase Engine را انتخاب کنید.

همانطور که در شکل مشخص شده است بعد از server name ما اینستنس را وارد کردیم .این به این دلیل است که در سیستم ما بیش از یک اینستنس وجود دارد که ما می خواهیم به اینتنس Chekan که اس کیو ال سرور 2022 روی آن نصب است متصل شویم . در صورتی که در هنگام نصب Defualt Instance را انتخاب کردید نیازی نیستی بعد از Server Name چیزی وارد کنید. پس چهار روش برای اتصال به داده وجود دارد


قسمت Server Name

برای اتصال به پایگاه داده باید مشخص کنید آدرس آن پایگاه داده کجاست .در صورتی که پایگاه داده روی سیستم جاری می باشد می توانید آنرا روی "." یا "localhost" قرار دهید . "." و "localhost" به معنی سیستم فعلی ، یا سیستم جاری می باشد. در صورتی پایگاه داده شما روی سیستم دیگری بود برای اتصال به آن باید آدرس IP یا Computer Name (برای شبکه های محلی )آن سیستم را بدانید. پس با این حال برای اتصال به پایگاه داده چهار روش وجود دارد:


  • استفاده از کاراکتر "."
    • برای اتصال به پایگاه داده روی سیستم یا سرور جاری(تنها برای اتصال به پایگاه داده ای که روی سیستم یا سرور شما نصب می باشد قابل استفاد می باشد . به این خاطر است که کلمه localhost به معنی سیستم جاری می باشد)
  • استفاده از "localhost"
    • : برای اتصال به پایگاه داده روی سیستم یا سرور جاری(شرایط اون مثل "." می باشد)
  • استفاده از "Computer Name"
    • هم می توان برای اتصال به پایگاه داده روی سیستم یا سرور جاری و هم به صورت ریموت در شبکه محلی (به عنوان مثال زمانی که شما در شبک محلی هستید می توانید با استفاده از Computer Name به پایگاه داده ای که روی یک سیستم دیگر می باشد متصل شوید)
  • استفاده از "IP Address"
    • برای اتصال به پایگاه داده روی سیستم یا سرور جاری و به صورت ریموت در شبکه محلی و اینترنت ( فرض کنید شما پشتیبان بانک اطلاعاتی یک سایت اینترنتی هستید . قاعدتا این سایت روی یک IP Public پابلیش شده است. می توانید با استفاده از این آدرس و login و Password که دارید به بانک اطلاعاتی که روی هاست وجود دارد متصل شوید)

آموزش اتصال به پایگاه داده

در صورتی که چند Instance روی سیستم شما نصب باشد می توانید در قسمت Server Name نام آن Insance را مشخص کنید. در واقع با اینستنس یا نمونه ما می تونیم چند ورژن مختلف از Sql Server را روی یک سیستم داشته باشیم. در مقاله قبلی به صورت کامل راجع به این موضع توضیح داده شد. در تصویر زیر هم با نام اینستنس دلخواه و هم بدون اینستنس نشان داده شده است. توجه داشته باشید وقتی که شما نام اینستنس را انتخاب می کنید در واقع مایکروسافت اس کیو ال سرور از اینستنس پیش فرض استفاده خواهد کرد. اگر تنها یک اینستنس روی سیستم شما نصب باشد نیازی به ذکر نام اینستنس بعد از Server Name ندارید.


آموزش اتصال به پایگاه داده

قسمت Authentication

در این قسمت شما باید نوع احراز هویتی که با آن به پایگاه داده متصل می شوید را مشخص کنید


  • Windows Authenticatin
    • انتخاب این گزینه به این معنی می باشد که شما می خواهید از طریق احراز هویت ویندوز به پایگاه داده خود متصل شوید. در این حالت فقط می توانید به پایگاه داده های که روی سیستم جاری می باشد متصل شوید.
  • Sql Server Authentication
    • زمانی که بخواهید به پایگاه داده ای که روی سیستم خودتان نیست و متصل شوید می توایند از این گزینه استفاده کنید . از طریق این گزینه شما با احراز هویتی که مایکروسافت Sql Server انجام می دهد به پایگاه داده خود متصل می شوید. مثالی که مربوط به پشتیبان بانک اطلاعاتی بود را بیاد بیاورید وقتی که بخواهید به پایگاه داده که روی سیستم شما نیست ( روی شبکه محلی یا روی بستر اینترنت هست) متصل شوید باید حتما از این نوع استفاده کنید .

تنها کاربری که هنگام نصب شما آنرا به عنوان Server Administrator مشخص کردید می تواند با Windows Authenticatin لاگین کند بقیه کاربران روی سیستم شما باید احراز هویتشان از نوع Sql Server Authentication باشد.


اتصال به پایگاه داده

خوب حالا که همه قسمت هاس پنجره Connect to Srever را توضیح دادیم بریم سراغ مثال های عملی.


  • اتصال به صورت لوکال با "."
    • اتصال به صورت لوکال که همانطور که مشاهده می کنید احراز هویت به دو صورت Windows Authenticatin و Sql Server Authenticationانجام شده است.
      آموزش اتصال به پایگاه داده

  • اتصال به صورت لوکال با "localhost"
    • اتصال به صورت لوکال که همانطور که مشاهده می کنید احراز هویت به دو صورت Windows Authenticatin و Sql Server Authenticationانجام شده است.
      آموزش اتصال به پایگاه داده

  • اتصال با "Computer Name"
    • اتصال به صورت لوکال که همانطور که مشاهده می کنید احراز هویت به دو صورت Windows Authenticatin و Sql Server Authenticationانجام شده است.
      آموزش اتصال به پایگاه داده

  • اتصال با "IP Address"
    • اتصال به صورت لوکال که همانطور که مشاهده می کنید احراز هویت به دو صورت Windows Authenticatin و Sql Server Authenticationانجام شده است.
      آموزش اتصال به پایگاه داده

در صورتی که از Instance پیش فرض استفاده میکنید بعد از server name نیازی به نوشتن چیزی نیست.

از اینکه زمان با ارزش و گران بهای خود را برای مطالعه این مقاله گذاشتید کمال تشکر را داریم .در راستای بهبود فعالیت های مجموعه نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارد.

با تشکر آکادمی چکان

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

"عالی توضیح دادید مخصوصا داخل فیلم واقعا نیاز داشتم به این آموزش"

"سلام . اس کیوال سرور برای داده های بزرگ هم استفاده میشه "

"سلام . ممنون از این که این مقاله رو مطالعه کردید. باید دید منظورتون از داده های بزرگ چیه . ببینید در سطح اپلیکیشن هایی مثل اینستاگرام ، فیسبوک و... که با Big Data کار میکنند پایگاه داده اوارکل کاربردی تره . در سطح هایی پایین تر اس کیو ال سرور هم قابل استفاده و کاربردی است. "

"سلام ممنون از مقاله خوبتون . آیا آموزش مربوط به آخرین ورژن اس کیو ال هست ؟"

"بله مربوط به ورژن Sql servre 2022 می باشد"

"خیلی خوب بود سپاسگزارم"

"من خطا دارم . هرچی می خوام وصل شم به دیتا بیس نمیشه؟؟؟؟ چکار کنم"

"سلام . باید کد خطا رو بگید تا بتونیم راهنمایی کنیم."

"خیلی خوب بود جامع و کامل استفاده کردم."

"ممنون خیلی خوب بود"

"با سلام ممنون از سایت خوبتون . دوره آموزش Sql هم دارید ؟"

"سلام . خواهش می کنم .در حال آماده سازی هستیم"

"آیا در صورتی که بانک اطلاعاتی روی سیستم دیگری جر سیستم خودمان باشد باید حتما آی پی آدرس را بدانیم؟؟؟؟"

"با سلام . اگر در شبکه لوکال استفاده می کنید با Computer name هم میتونید به صورت ریموتی وصل بشید ولی اگر در بستر اینترنت هست باید حتما آدرس آی پی پابلیک باشه. "

"کدوم روش اتصال به پایگاه داده بهتره آی پی آدرس، لوکال،دات"

"فرقی نمیکنه هر کدام در زمان مخصوص به خودش قابل استفاده است. "

"عالی بود "

"اتصال با آدرس آی پی هم امکان پذیر هست ؟"

"بله در همین آموزش توضیح داده شده است "

"سلام . آموزش کوری نویسی هم دارید؟"

"سلام بله در آینده نزدیک خواهیم گذاشت "

"سلام آخرین ورژن اس کیو ال همینه؟"

"سلام بله تا این لحظه بله همینه "

"سلام . من اس کیو ال سرور ۲۰۱۶ دارم میتونم اینو نصب کنم"

"سلام . بله به عنوان یک ایستنس جدید می تونی استفاده کنید "

"سلام . عالی بود . به صورت کامل همه چی رو توضیح داده بودین. من هنکام اتصال به پایگاه دادم خطا دارم "

"سلام . ممنون از این که توجه کردید. باید کد خطا و جزئیات بیشتری رو بدونیم. در وحله اول سرویس های Sql رو چک کنید"

تمامی حقوق مادی و معنوی این سات متعلق به آکادمی آموزشی چکان می باشد